24.07.2009 00:00, DKF, Komentárov: 0
Magic Farm

Magic Farm


Kto by to bol povedal, že práca v záhradke plnej kvetov a ich predaj môže byť tak zábavná?  Môžem sa vám s čistým štítom priznať, že to má rozhodne niečo do seba...

Ihneď po spustení hry ste vtiahnutí do príbehu, v ktorom hrá hlavnú rolu krásne mladé dievča. No nielen ona, ale aj jej rodičia sú veľmi dôležití a to hlavne preto, že celá hra sa nesie v duchu „za nájdenie rodičov, všetko zlato sveta“. Však ako by to bolo bez poriadnej dramatickej zápletky, spôsobenej hľadaním kvetiny na výrobu elixíru mladosti?

Ako som už spomenula, hľadáme rodičov, pričom jedna vec je istá, nikde vám nedá nikto nič zadarmo, a samozrejme vám ani zadarmo nepomôže. Preto naša hlavná hrdinka na podnet svojho známeho začne zarábať na pestovaní a predaji kvetín. A ako inak, kde sú prašule, tam je vysoko pravdepodobné, že sa nejaká pomoc časom objaví..

Hra je v tak trochu strategickom štýle, založenom vo veľkej miere aj na vašej rýchlosti. Po kliknutí na ikonku New day sa na obrazovke objaví záhrada a v nej máte k dispozícii pár rastliniek, sud na vodu a kôš na už rozkvitnuté kvietky, ktorý je ale obmedzený počtom kusov, tak isto ako sud s vodou, ktorý musíte po skončení kola doplniť, aby ste mali na zalievanie v ďalšom dni. Vašou úlohou je starať sa o kvetinky tak, aby vám nezoschli, rástli, a rozvíjali sa ďalej.
 
Po každom skončení dňa prichádza na rad predaj kvietkov, ktorý je vyriešený zaujímavým spôsobom, a to tak, že musíte vytvárať rôzne kytice podľa predpísaných predlôh za ktoré utŕžite peniaze. Avšak, môžete ich predávať aj samostatne, ale za oveľa nižšiu cenu. Z vlastnej skúsenosti viem, že na začiatku je to potrebné, pretože kúpiť si nové rastlinky, nové sudy a nové koše, je príliš drahá záležitosť, a každá korunka je v tej chvíli dobrá.. :) V hre sa nachádza aj RPG prvok, ktorý vám dovoľuje si nazbieranými bodmi zlepšovať ekonomické schopnosti, spotrebu vody, ale aj rýchlosť zabíjania škodcov – mimochodom niekedy veľmi nepríjemných.

V záhradke môžete stráviť času koľko len chcete, no keď už máte dosť peňazí, tak z nej môžete odísť a priniesť určitú čiastku niekomu, kto vám práve pomáha pri hľadaní rodičov. Týmto spôsobom sa pohybujete po celej mape, ktorá obsahuje veľa miest, no v každom je vaša úloha v podstate rovnaká..

Musím sa priznať, že mi táto hra priniesla pár hodín zábavy, a dokonca som sa nevedela od nej jeden večer odtrhnúť, a ísť sa vyspať. Určite to bolo spôsobené hrateľnosťou, jednoduchým ovládaním, ale v neposlednom rade aj grafikou, ktorá si ma ihneď získala.

Takže teraz mi už len zostáva vám túto hru odporučiť, a nechať vás, aby ste si púť pri hľadaní rodičov mladej dievčiny prešli sami... :)

Hodnotenie: 9
 
Výrobca: My Play City
Testovaná platforma: PC
Ovládanie: Myš
Multiplayer: Nie


DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner: Arkády
Vychádza na platformy:
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Ovládanie:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 8.7 / 10
(Hodnotení: 3)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012